Cos cumparaturi

Cosul este momentan gol

Cum să îți transformi casa într-un spațiu neprietenos cu hoții

Cum să îți transformi casa într-un spațiu neprietenos cu hoții

Știrile cu case devastate de hoți sunt la ordinea zilei și este perfect normal să fii temător, mai ales dacă un astfel de caz a avut loc în apropierea ta (indiferent dacă vorbim de casa vecinilor, a unor rude sau prieteni). Chiar și dacă nu ai auzit în ultimul timp de vreun jaf care să te marcheze, e bine să fii prevăzător și te asiguri că un hoț nu va considera casa ta suficient de atractivă pentru a-i trece pragul. Există câteva trucuri pe care le poți aplica pentru a te asigura că hoții vor trece mai departe pe lângă casa ta, fără să fie curioși de lucrurile tale de valoare. Iată care sunt acestea:

  1. Îngrijește-ți casa și grădina.

Am citit despre multe metode pe care persoanele rău voitoare le aplicau pentru a vedea dacă o anumită casă îndeplinește sau nu criteriile pentru a fi prădată. Unii dintre ei lăsau pliante în căsuța poștală pentru a vedea dacă sunt luate (dacă peste câteva zile erau tot acolo, era un semn al lipsei proprietarului), alții dădeau târcoale cartierului pentru a observa casele cu potențial (această scenă ne este cunoscută tuturor din celebrul film ”Singur acasă”). Dacă tu îți îngrijești casa și grădina – smulgi buruienile la timp, tunzi gazonul, uzi florile, cureți terasa, cu siguranță niciun hoț nu își va dori să îți calce pragul.

  1. Asigură-te că zona este luminată suficient de bine.

Hoții preferă zonele mai puțin luminate pentru că pot ”lucra” în liniște, fără să îi vadă nimeni. Dacă locuiești într-o astfel de zonă, ar fi bine să iei măsuri, iar primul pas pe care trebuie să îl faci este să montezi câteva lămpi solare în fața casei tale. Pe site-ul nostru vei găsi multe modele de lămpi solare stradale pe care le poți monta foarte ușor și care vor ține persoanele răuvoitoare departe de locuința ta. Dacă ești în căutarea unor soluții mai ieftine, poți opta pentru lămpi solare cu led ce se pot prinde de gard și care au același efect ca cele solare. Nu ezita să luminezi și restul grădinii sau a terasei cu tot felul de luminițe și becuri ce au și un rol estetic, contribuind la crearea unei atmosfere primitoare și confortabile.

  1. Instalează camere de supraveghere.

Am lăsat soluția cea mai bună pentru final – dacă curtea îngrijită și lămpile solare nu vor ține hoții la distanță, camerele de supraveghere vizibile sigur îi vor pune pe fugă. Dacă totuși dai de o persoană îndrăzneață, ce nu ține cont de toate aceste măsuri de precauție, un sistem de supraveghere te va ajuta să găsești mai ușor hoțul, pe baza imaginilor surprinse. Despre alegerea corectă a unui sistem de supraveghere am mai scris pe blog – poți citi aici articolul pentru a lua cea mai bună decizie.

Dacă urmezi toate aceste sfaturi de mai sus, nu vei avea parte de nicio surpriză neplăcută, iar casa ta nu va fi o țintă pentru persoanele răuvoitoare. Și bineînțeles, te vei simți în siguranță în propria casă, iar acest lucru este cel mai important.  

 

Articolul anterior
Urmatorul articol
Inapoi la PEDAVO BLOG