Cos cumparaturi

Cosul este momentan gol

Un colț de liniște în grădina casei tale

Un colț de liniște în grădina casei tale

 

Timpul petrecut în aer liber are beneficii extraordinare pentru sănătate. Așa că, dacă nu ai amenajat încă un colț de liniște în grădina casei tale în care să îți petreci zilele de vară, avem noi câteva idei pentru tine! Dacă îți place să citești, să faci Yoga sau să desenezi, a venit momentul să muți aceste activități pe iarbă, la aer curat, pentru a-ți răsfăța mintea, dar și sufletul.

Umbră sau soare?

Vrei să fugi de căldură, la umbra copacilor, sau îți place să stai în bătaia razelor soarelui? Noi îți recomandăm să te gândești la amândouă. Dacă ai un colț de grădină umbrit, cu copaci, poți agăța un hamac în care să îți petreci după amiezile caniculare de vară. În situația în care distanța dintre copaci nu îți permite agățarea unui hamac, poți să recurgi la varianta clasică – pătura pe iarbă. În orice caz, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să tunzi iarba, să toaletezi copacii și să faci curat în această zonă de relaxare.

Dacă preferi soarele, poți amenaja o zonă de plajă, cu o piscină și un șezlong gonflabil pe care te poți odihni după o zi de lucru. Toate eforturile pe care le faci acum amenajând un colț de rai în propria grădină vor fi recompensate în cele din urmă – abia vei aștepta zilele de vară pentru a te relaxa cu o baie în piscină sau cu o oră de citit în hamac.

Ai grijă la țânțari!

Vara vine și cu multe suprize neplăcute, iar momentul de odihnă din grădină poate fi stricat de apariția tânțarilor. Ca să te asiguri că nu va trebui să îți întrerupi clasa de Yoga, cititul sau lenevitul pe șezlong din cauza insectelor, ar fi bine să te gândești la amplasarea unui lampe anti insecte în apropiere. Ai la îndemână tot felul de soluții pentru a ține la distanță insectele enervante – poți găsi și la noi pe site dispozitive anti țânțari eficiente și la prețuri reduse.

Ai făcut curat în grădină, ai amenajat un colț de relaxare, ai scăpat de țânțari, iar acum nu mai rămâne altceva de făcut decât să te bucuri de vară așa cum se cuvine.

Ce activități relaxante poți face în grădină?

În momentul în care pregătești grădina pentru vară, ar trebui să te gândești la pasiunile pe care le ai și la toate lucrurile care te relaxează. La începutul acestui articol ți-am oferit mai multe exemple – Yoga, citit, desenat, piscină – dar degeaba le aplici dacă nu ți se potrivesc. Dacă nu îți place să faci Yoga, nu are sens să ocupi spațiul cu o saltea de Yoga și un cadru intim, iar dacă nu ești un cititor înrăit, cu siguranță vei găsi o altă întrebuințare pentru hamac.

Suntem diferiți, dar toți avem nevoie de relaxare. Iar uneori, natura este mai aproape decât credem. Dacă până acum grădina nu te încânta atât de tare, poate ar fi bine să îți pui imaginația la treabă și să te gândești cum o poți folosi pentru pasiunile tale. Spune-ne și noi în rubrica de comentarii cum arată colțul tău de relaxare din grădină – poate așa inspiri și pe alții!

Articolul anterior
Urmatorul articol
Inapoi la PEDAVO BLOG