Cos cumparaturi

Cosul este momentan gol

Cat produce un sistem fotovoltaic de 3 kW

Cat produce un sistem fotovoltaic de 3 kW

Cuprins

 • Care este costul mediu al unui sistem solar de 3 kW?
 • Ce beneficii ofera panourile solare?
 • Cata putere produce un sistem solar de 3 kW?
 • Gaseste cei mai buni furnizori de panouri solare de 3 kW
 •  

  Stiai ca poti economisi bani si poti face casa mai eficienta energetic prin instalarea unui sistem de panouri solare de 3kW? Aceste sisteme fotovoltaice sunt ideale pentru casele de dimensiuni medii de 2-3 persoane sau pentru casele mai mici cu un consum mai mare de energie.

  Costul va varia in functie de o serie de factori, si anume, orientarea acoperisului, capacitatea acoperisului (cate panouri se poti instala), puterea sistemului de panouri solare de 3 kW si costurile de instalare a panourilor solare.

  Dimensiunea si capacitatea maxima a sistemului solar fotovoltaic pe care il puteti obtine este limitata la dimensiunea acoperisului casei. Un sistem tipic de panouri solare de 3 kW necesita un spatiu pe acoperis de cel putin 20 de metri patrati. Daca esti dispus sa investesti in panouri fotovoltaice cu eficienta mai mare, poti reduce aceasta suprafata necesara la aproximativ 15 metri patrati, desi la un pret mai mare.

  Care este costul mediu al unui sistem solar de 3 kW ?

  Costul unui astfel de sistem fotovoltaic poate varia, In functie de numarul de panouri si acumulatori.

  Sistemul este echipat cu 2 panouri de inceput, mai apoi clientii pot adauga panouri pe parcurs, tocmai pentru a putea achizitiona sistemul si mai apoi sa il imbunatateasca.

  Ce beneficii ofera panourile solare?

  Beneficiile  achizitionarii unui sistem de panouri solare de 3 kW este un aspect care trebuie luat in considerare atunci cand prospectam piata. Energia produsa de panouri te ajuta sa ai costuri scazute la factura de energie electrica, in locurile unde nu exista sursa de energie electrica sistemul poate suplini nevoile unei gospodarii in functie de componentele selectate ,  cu cat este mai mare dimensiunea sistemului instalat, cu atat mai multa energie poate fi produsa.

  Cata putere produce un sistem solar de 3 kW?

  Un sistem fotovoltaic de 3 kW va produce aproximativ 2.500 kWh de energie electrica pe an. Sistemul de panouri solare va consta din 20 × 150 de wati (eficienta scazuta), 15 × 200 de wati (eficienta medie) sau 12 × 250 de wati (tehnologie de ultima ora).

  S-ar putea sa te intrebi „de cate panouri solare am nevoie pentru un sistem de 3 kW?”. Daca optezi pentru panouri de 250 de wati, vei avea nevoie de 12 panouri pentru a genera atata energie.

  Aceasta inseamna ca vei economisi cel putin  1500 lei  pe an la facturile de electricitate cu panouri solare de 3 kW. Pe durata de viata lunga, de cel putin  15 de ani, a unui panou solar, este posibil ca panoul nu doar sa isi amortizeze costurile, dar si sa aduca plus valoare. Datorita energiei suficiente produse pe an, sistemele de panouri solare de 3kW si 4kW  sunt cele mai utilizate in gospodariile din Romania.

  Gaseste cei mai buni furnizori de panouri solare de 3 kW

  Pe o perioada mai lunga de timp, sistemul de panouri solare de 3 kW va genera mai multe venituri decat sistemele mai mici de 2 kW si 1 kW. A genera mai multa energie inseamna reducerea facturilor la energie pe termen lung, astfel, investitia va fi castigata  intr-o perioada mai scurta de timp. Poti instala si un  sistem solar de 5 kW , daca aveti o casa mai mare.

  Un aspect foarte important este sa gasesti un furnizor de sisteme fotovoltaice care iti poate raspunde la toate intrebarile,  solare astfel incat sa nu intampini probleme pe parcursul instalarii.

  Articolul anterior
  Urmatorul articol
  Inapoi la PEDAVO BLOG

  • Vanatoru Gheorghe

   În tot ce a ți spus este pur adevărat As avea o întrebare:dețin un kit fotovoltaic de 3 kw putere instalata pe un invertor Huavey.Sub el unde sunt mufele de conectare se găsește și o mufa pentru baterii.Am nevoie de acest cablu cu mufa în capătul lui cu lungime de 7 metri,mă puteți ajuta?

  • Gheiti Alexandru

   urmăresc 👍