Cos cumparaturi

Cosul este momentan gol

Probleme frecvente care pot să apară la o mașină de spălat

Probleme frecvente care pot să apară la o mașină de spălat

Este sâmbătă, ai un coș plin cu rufe ce trebuie spălate și fix în acest moment mașina de spălat pare să nu mai funcționeze. În unele cazuri, problema este una minoră și se rezolvă imediată, cu schimbarea unei piese, însă există și posibilitatea ca problema să poată fi rezolvată doar în cadrul unui service specializat. Astăzi vom discuta despre cele mai frecvente defecțiuni care pot să apară la o mașină de spălat și soluțiile pe care le ai.

Mașina de spălat nu mai evacuează apa

Se poate întâmpla ca dintr-o dată mașina de spălat să nu mai evacueze apa – totul funcționează perfect normal, hainele sunt spălate, însă în momentul clătirii și stoarcerii, scurgerea apei nu are loc. Nu trebuie să te sperii, este o defecțiune ce nu necesită neapărat transportarea mașinii la service. De cele mai multe ori, problema este la filtrul pompei de evacuare, iar soluția este curățarea acestui filtru de impurități și murdării sau înlocuirea lui cu un filtru nou. Producătorii recomandă curățarea filtrului pompei o dată la 3 luni pentru a nu te confrunta cu această problemă cu evacuarea apei. Este destul de ușor să schimbi filtrul pompei acasă, însă dacă și pompa de evacuare are vreo problemă și trebuie una nouă, poate ar trebui să apelezi la un service sau la o persoană care se pricepe.

Mașina de spălat nu mai încălzește apa

În funcție de programul de spălare, mașina de spălat va încălzi apa din cuvă la temperatura necesară. Dacă observi că hainele nu sunt spălate bine sau dacă mașina spală încontinuu, fără să treacă la modul de clătire, atunci cel mai probabil există o problemă cu rezistența de încălzire. De obicei, de vină pentru arderea rezistenței sunt depunerile de calcar – tocmai din acest motiv se recomandă folosirea produselor anti-calcar în mașina de spălat pentru a proteja componentele sale. În această situație, singura soluție este înlocuirea rezistenței arse cu una nouă înainte de a distruge și alte elemente. Schimbarea rezistenței se poate face acasă, dacă ai cunoștințe în acest domeniu.

Mașina de spălat trepidează și face un zgomot puternic

Una dintre cele mai frecvente probleme cu care oamenii se confruntă este vibrația pe care o face mașina de spălat în anumite momente. Trepidațiile pot fi atât de mari încât mută mașina de spălat din loc. În această situație, nu există o defecțiune la mașina de spălat, ci mai degrabă locul în care a fost așezată este de vină. Mașina de spălat trebuie să fie așezată pe un loc perfect plat. Trepidațiile pot să apară și în momentul în care hainele sunt stoarse, dacă mașina a fost încărcată prea puțin sau prea mult. Aceasta nu este o problemă ce necesită intervenția specialiștilor, ci pur și simplu trebuie să verifici poziția mașinii de spălat și cantitatea de haine pe care o introduci în cuvă.

După cum poți vedea, unele probleme se pot rezolva ușor cu schimbarea unei piese care nu mai funcționează corespunzător. Cu toate acestea, dacă problema încă persistă, îți recomandăm să apelezi la un service pentru a identifica defecțiunea. Pe site-ul nostru vei găsi o gamă variată de piese de schimb pentru mașinile de spălat, la un preț mult mai bun decât în magazinele specializate. Trebuie doar să știi marca mașinii de spălat pentru a găsi piesa de schimb potrivită.

Articolul anterior
Urmatorul articol
Inapoi la PEDAVO BLOG