Din ce în ce mai mulți oameni se gândesc să folosească energia solară în gospodărie și așa ajung să caute informații despre panourile solare. În articolul de astăzi te vom învăța cele mai importante lucruri despre panourile solare – ce sunt, cum funcționează și de ce ar trebui să le iei în considerare.
Ce sunt panourile solare și cum funcționează?
Panourile solare sunt dispozitive care folosesc energia solară pentru producerea altor resurse. Energia solară este o resursă inepuizabilă și regenerabilă, iar la rândul lor, panourile solare sunt văzute ca o soluție sustenabilă și prietenoasă cu mediul. Există două tipuri de panouri solare: fotovoltaice și termice. Panourile solare fotovoltaice transformă energia solară în energie electrică, în timp ce panourile termice folosesc energia solară pentru încălzirea apei menajere sau chiar pentru încălzirea întregii locuințe. Indiferent de tipul lor, modul de funcționare este același: panourile sunt fabricate dintr-un material special care absoarbe căldura și lumina soarelui prin celule, celulele transformă căldura și lumina și le eliberează ulterior sub formă de energie.
Un lucru important de menționat este faptul că un panou solar generează mai mult curent continuu, nu curent alternativ, iar acest lucru înseamnă că energia trebuie să fie convertită înainte de a fi folosită în gospodărie. Pentru buna funcționare a panourilor solare și pentru o eficiență cât mai mare, ar fi bine să iei în considerare anumite lucruri, cum ar fi poziționarea panourilor solare în partea de S-V a acoperișului.
Care sunt avantajele panourilor solare?
Panourile solare au multe avantaje pe care le vei descoperi dacă reușești să treci de investiția inițială. Unele persoane evită să opteze pentru astfel de energie alternativă pentru că există niște costuri destul de mari în implementarea acestei soluții, însă avantajul cel mai mare este faptul că investiția se recuperează rapid. Gândește-te că energia solară este gratuită – asta înseamnă că scapi de facturile lunare de energie. Specialiștii susțin că investiția inițială în panourile solare este recuperată în maxim 5 ani de zile.
Un alt avantaj important este fiabilitatea panourilor solare – durata de viață este în 25 și 30 de ani. După ce investiția inițială va fi amortizată, nu va mai trebui să cheltui niciun leu cu energia electrică sau încălzirea, doar cu lucrările periodice de întreținere. Avantajul și mai mare este faptul că aceste panouri solare sunt detașabile. Asta înseamnă că le poți muta oricând, oriunde. Prin instalarea unor panouri solare contribui semnificativ și la protejarea mediului înconjurător. Gradul de poluare în această situație este zero.
Panourile solare reprezintă un pas către viitor, către energia verde. Energia solară îți asigură o independență pe care furnizorul de energie electrică nu ți-o oferă. Nu te vei mai confrunta cu întreruperi de curent în cele mai nepotrivite momente pentru că energia solară este o resursă disponibilă oricând, în mod continuu. Energia solară este o sursă de energie inepuizabilă, așa că, de ce să nu profiți de ea?
Dacă nu știi ce fel de panouri solare se potrivesc locuinței tale, nu ezita să ne contactezi și noi te vom ajuta cu cele mai bune sfaturi și recomandări. Alege panourile solare potrivite și fă primul pas către energia verde!
marius
kitul de 3 kw: unde exact se branseaza iesirea de 22oV de la invertor la reteaua existenta de 220V a casei? dupa contor inainte de panoul de sigurante?
BALLA ALEXANDRU
Buna ziua ! Sunt interesat in achizitionarea unui chit fotovoltaic off grid de 4-5 kw . Va rog , detalii si un pret . Transportul se va face in judetul Timis. Multumesc!
Dumitrache Cristian
Sunt interesat de info si oferta pentru panouri solare