Cos cumparaturi

Cosul este momentan gol

Cum îți tunzi și îngrijești barba singur acasă?

Cum îți tunzi și îngrijești barba singur acasă?

Nu mai este un secret: barba a revenit de câțiva ani în tendințe și va continua să rămână în topul preferințelor bărbaților (dar și femeilor) mulți ani de acum înainte. Motivele pentru care bărbații își lasă barbă sunt diverse: s-au plictisit de bărbieritul clasic, vor să adopte o atitudine dură, cred că sunt mult mai atractivi cu barbă sau și-au dat seama că o barbă pune mult mai bine în evidență trăsăturile feței. Indiferent de motiv, orice barbă trebuie să fie îngrijită. Așa că, dacă te-ai decis să îți lași barba să crească, ar trebui să fii conștient de faptul că aceasta vine la pachet cu o nouă responsabilitate. Astăzi te vom învăța cum să îți îngrijești cât mai bine barba acasa, fără să apelezi la ajutorul unui bărbier profesionist.

Primul pas – îngrijirea bărbii cu produsele potrivite

În primul rând, trebuie să ai răbdare. Barba nu crește peste noapte, uneori este nevoie chiar și de 2-3 luni pentru a crește suficient de mare astfel încât să fie modelată și tăiată corespunzător. În această primă etapă ar fi bine să calci pragul unui barbeshop pentru a-ți modela barba în funcție de trăsăturile tale. Ulterior, tu nu va mai trebui decât să o îngrijești corespunzător.

În acest timp în care aștepți ca barba să îți crească, trebuie să te obișnuiești cu produsele speciale pentru barbă. Vorbim de uleiul și balsamul care îți vor menține barba sănătoasă și pielea hidratată. Uleiul de barbă pătrunde până la piele și te ajută să eviți mâncărimile și iritațiile care pot să apară, în timp ce balsamul pentru barbă păstrează firele de păr sănătoase. Cu cât barba este mai bine hidratată, cu atât îți va fi mai ușor să lucrezi cu ea pentru că se va aranja mai bine. Să nu uităm nici de șamponul special pentru că și barba trebuie spălată săptămânal. După fiecare spălare, barba va fi pieptănată – o parte importantă a procesului de întreținere. Pieptănatul bărbii ajută la distribuirea mai bună a uleiului și balsamului și încurajează creșterea firelor de păr.

Al doilea pas – tunderea bărbii atunci când este necesar

Nu există un anumit interval de timp la care să îți tunzi barba. Unii bărbați își tund barba o dată pe săptămână, alții o dată la 2 săptămâni sau chiar o dată pe lună. Ca să nu strici munca bărbierului și să păstrezi forma corectă a bărbii, ai nevoie de un aparat de tuns profesional. Poți opta pentru un aparat de tuns barba care te va ajuta să controlezi lungimea bărbii tale sau să alegi un trimmer pentru contur. Dacă nu știi ce aparat de tuns se potrivește cel mai bine nevoilor tale, nu ezita să întrebi un specialist. În magazinul nostru online vei găsi câteva modele de trimmere de calitate, cu ajutorul cărora îți poți îngriji barba singur acasă.

Această activitate poate să pară dificilă la început, însă odată ce îți vei forma o rutină, vei vedea că de fapt e plăcut să îți îngrijești barba. Unii bărbați au ajuns la concluzia că îngrijirea bărbii este o activitate chiar relaxantă. Așa că, lasă-ți barba să crească, cumpără produsele și echipamentele necesare îngrijirii și bucură-te de noul tău look!

Articolul anterior
Urmatorul articol
Inapoi la PEDAVO BLOG