Cos cumparaturi

Cosul este momentan gol

Benzile cu led – modalități în care le poți folosi

Benzile cu led – modalități în care le poți folosi

Benzile cu led sunt sisteme de iluminat inovative și decorative, fiind folosite din ce în ce mai des de către arhitecți sau specialiști în design interior. În momentul de față reprezintă cea mai bună soluție de iluminat, cu o durabilitate ridicată și o eficiență energetică mare. Led-urile folosesc chiar și cu 75% mai puțină energie decât becurile obișnuite. Astăzi însă nu vom vorbi despre avantajele benzilor cu led, ci despre modalitățile în care le poți folosi pentru a aduce la viață un anumit spațiu.

Iluminatul mobilierului de bucătărie

În cele mai multe situații, benzile cu led sunt folosite în bucătărie, pentru iluminarea blatului și a dulapurilor. Nu este doar o soluție ce ține de aspectul estetic, ci mai ales de utilitate. Dacă nu ai multă lumină naturală în bucătărie sau corpul de iluminat nu a fost ales corect și nu poți găti în cele mai bune condiții, benzile cu led îți pot fi de mare ajutor. Cel mai mare avantaj al lor este adezivul de pe spatele benzii – asta înseamnă că poți așeza led-urile simplu, prin lipire.

Varianta optimă este lipirea lor în partea de jos a dulapurilor suspendate pentru o iluminare a blatului de lucru. Dacă alegi o lumină caldă, îți garantăm că vei sta de drag în bucătărie și vei găti mâncărurile preferate ale familiei.

Iluminatul dormitorului

Atmosfera intimă în dormitor poate fi conturată cu ajutorul led-urilor. Câștigi o lumină mai puțin intensă decât becul tradițional și o atmosferă extrem de confortabilă, ce te ajută să te relaxezi înainte de somn. În acest spațiu poți folosi benzile cu led în partea tavanului (pentru a da senzația unui dormitor înalt) sau în colțurile care nu sunt accesibile.

Dacă ești suficient de creativ și deschis la idei noi, poți utiliza aceste benzi pentru a scoate în evidență anumite elemente și a crea un efect tridimensional. Iar dacă te supără faptul că ai un dormitor prea mic, poți crea senzația unui dormitor mai mare prin scoaterea în evidență a unui perete cu ajutorul benzilor cu led.

Iluminatul scărilor

Iluminatul scărilor interioare cu ajutorul benzilor cu led te poate ajuta să eviți multe accidente neplăcute. Aceste benzi scot în evidență fiecare treaptă, dar în același timp le oferă și un aspect elegant. Benzile cu led pot fi ascunse după elemente deja existente, cum ar fi marginea treptei, dacă spațiul o permite, sau pot fi folosite profile led din aluminiu cu capace pentru o rezistență mai mare.

În anumite situații, benzile cu led pentru iluminarea scărilor este nu doar necesară, ci și obligatorie. Ne referim la restaurante, cluburi, teatre sau alte instituții frecventate de un număr mare de oameni.

Există mult mai multe modalități în care poți folosi benzile cu led. Avantajul lor cel mai mare este flexibilitatea. Dacă ai o imaginație bogată, le poți folosi oriunde. Unii oameni le-au instalat pe un perete, în spatele unui TV pentru a-l scoate în evidență, alții și-au etalat operele de artă sau picturile pe perete și le-au înconjurat de astfel de lumini. Așa că, dacă ai nevoie de un iluminat într-un anumit spațiu în care obiectele de iluminat clasice nu sunt potrivite, cel mai bine ar fi să iei în considerare și benzile cu led.

În magazinul nostru vei găsi o gamă variată de astfel de produse, dar și accesorii care te ajută să controlezi culoarea sau intensitatea led-urilor. Încearcă o astfel de soluție de iluminat și vei vedea că nu vei regreta!

 

Articolul anterior
Urmatorul articol
Inapoi la PEDAVO BLOG