Cos cumparaturi

Cosul este momentan gol

Necesitatea folosirii energiei solare generata de panourile fotovoltaice

Necesitatea folosirii energiei solare generata de panourile fotovoltaice

Daca preturile la energia electrica din ultima perioada si nu numai, te-au surprins in mod neplacut, afla ca nu esti singurul/singura. Electricitatea, desi nu ne gandim la acest aspect aproape niciodata, este o conditie a vietii moderne fara de care nu mai putem concepe sa traim. Si nici nu trebuie. Confortul vietii noastre depinde de atatea aparate si device-uri, dar care nu pot functiona fara.. curent. Atat de banal si totusi vital.

Vestea buna este insa aceea ca energia poate obtinuta si asigurata in mai multe moduri.  Clasicul mod de obtinere a energiei electrice prin miscarea electronilor mai precis curentul electric pe care il primesti de la furnizorii specializati isi cunoaste limitele in aceste vremuri. Lucrul acesta este vizibil de multi ani iar mai recent tot mai multa lume este interesata sa afle si chiar sa foloseasca surse alternative de energie. Aici intra in scena energia solara. Este doar una dintre variantele alternative. Dupa nume este clar ca ne referim la energia capatata si convertita in energie pentru consum casnic, industrial etc.

Energia solara are un mare si indiscutabil avantaj. Provine de la o sursa sustenabila adica de la soare fiind regenerabila. Asta inseamna ca este inepuizabila.

De ce este necesara acesta forma de energie in vremurile noastre ? iata doar cateva dintre aspectele pozitive ale energiei solare ca alternativa la varianta clasica:

Este o metoda sustenabila.  Intrucat energia provine de la o sursa teoretic inepuizabila, si anume soarele, sunt sanse mult mai mici sa experimentezi pene de curent. Da, chiar si in zilele innorate soarele este o sursa de energie.

Independeta energetica. Pe langa faptul ca pot fi evitate penele de curent utilizatorul capata o independeta energetica, de vreme ce nu mai depinde de reteaua clasica supraincarcata.

Te pune in rolul de producator de energie. Daca va ganditi ca este complicat sau scump sa obtii energie de la soare, nu este asa. Cu siguranta este o varianta mai ieftina pe termen lung decat energia electrica clasica al carui pret nu poate fi influentat sau controlat de utilizatorul final. Mai mult decat atat, de vreme ce poti deveni producator de energie solara, este chiar o idee sustenabila si care iti ofera independenta energetica. Acest lucru este posibil prin montarea unor panouri fotovoltatice intr-o pozitie expusa direct la soare.  

Cum functioneaza mai exact ? Cum am mentionat anterior, pentru a capta si converti energia solara sunt necesare celule solare care sa capteze rezele solare. Acestea sunt componentele unor panouri foltovoltaice. Odata ce panoul fotovoltaic este pozitionat spre soare va capta si procesa energia solara iar rezultatul este final este energia electrica. Dar panoul nu este singura componenta. Este necesar un kit panouri fotovoltatice (spre exemplu, kit-ul poate cuprinde un set de panouri fotovoltaice, un invertor solar, un regulator de imersie solara etc). Astfel, poti produce energie pentru nevoile casei sau gospodariei tale. Surplusul de energie produsa poate fi valorificata si ea daca este cazul. Intreg procesul este optimizat de catre componentele din kit-urile de panouri fotovoltaice.

Articolul anterior
Urmatorul articol
Inapoi la PEDAVO BLOG