Cos cumparaturi

Cosul este momentan gol

Cum să îți tunzi părul acasă în timpul pandemiei de coronavirus

Cum să îți tunzi părul acasă în timpul pandemiei de coronavirus

Cum să îți tunzi părul acasă în timpul pandemiei de coronavirus

 

 

Indiferent dacă lucrezi de acasă sau în prima linie, există un lucru pe care îl poți ascunde doar cu distanțarea socială: tunsoarea ta. Barbershop-urile și saloanele se tot deschid și închid, iar acum li se cere să practice unele măsuri de siguranță (ocupare de 50%, de exemplu), având în vedere pandemia de coronavirus. Pentru unii, nici măcar acele măsuri de precauție nu sunt suficiente pentru a face o vizită la coafor sau frizer, optând în schimb să încerce tunsori acasă. Dar pentru cei care, de obicei, se bazează doar pe un frizer de încredere pentru a se apropia de un aparat de tuns, o tunsoare pe care o faci singur se poate simți incredibil de descurajantă.

 

Așa cum coronavirusul a dezrădăcinat viața de zi cu zi a milioane de oameni, a avut și un impact asupra lucrurilor la fel de simple precum obiceiurile de îngrijire ale bărbaților. În mod obișnuit, majoritatea experților care lucrează în frizerii nu ar recomanda să te descurci singuri și te sfătuiesc întotdeauna să-ți lași părul pe mâna profesioniștilor. Dar, având în vedere circumstanțele neobișnuite în care trăim în prezent, aceștia au împărtășit câteva sfaturi cruciale pentru extinderea timpului între tunsori profesionale și efectuarea unei revizuiri complete a părului pe cont propriu cu o mașină de tuns. Ideal ar fi să profiți la maximum de tunsoarea ta anterioară. Cu un trimmer, curăță-ți gâtul, linia părului și perciunii.

 

Se recomandă ca bărbații să petreacă mai întâi un timp serios pe YouTube înainte de a lua în mână un aparat de tuns profesional. Caută tunsoarea dorită și urmează instrucțiunile, în special videoclipuri cu tăiere automată. În timp ce cauți online, e de dorit să eviți tunsorile efectuate de un frizer asupra unui client, deoarece ții aparatul diferit atunci când îți tunzi propriul păr. Pare un sfat evident, dar încrederea excesivă produce ușor confuzia. Urmărește cel puțin cinci videoclipuri diferite despre tunsoarea dorită. Caută numitori comuni. Ce fac la fel toți oamenii din cele cinci videoclipuri diferite?

 

Când eșți gata să începi tunsoarea, primul pas este să te gândeșți la zona de lucru. Așează-ți toate uneltele pe un prosop, asigurându-te că fiecare piesă este curată și că ai o zonă îngrijită în care să lucrezi. Cel mai important lucru este să ai o oglindă unde să vezi partea din față și cea din spate a capului. Înainte de toate, asigură-te că începi cu părul proaspăt spălat și uscat. Folosește un pieptene pentru a nivela părul și usucă-l cu un prosop. Apoi respiră și pregătește-te să lucrezi încet. Părul tău nu pleacă nicăieri.

 

Folosește un aparat de tuns fără fir, majoritatea având un set complet cu mai multe capete. Capetele încep de la 0,5 și merg până la 8. Cu cât este mai mare numărul, cu atât mai puțin tunde părul. Între tunsori, este crucial să îți întrebi stilistul ce număr a folosit, numerele fiind universale. Pentru copii, se recomandă un aparat de tuns cu acumulatori, având zgomot redus. Întotdeauna caută review-uri înainte de a achiziționarea unui aparat de tuns.

Articolul anterior
Urmatorul articol
Inapoi la PEDAVO BLOG