Program sarbatori 1-6 MAI - CallCenter Inchis

Cos cumparaturi

Cosul este momentan gol

Cat produce un sistem fotovoltaic de 5 Kw

Cat produce un sistem fotovoltaic de 5 Kw

Cuprins:

 

Cat costa un sistem de panouri solare de 5 kW?

Cata energie produce un sistem de panouri solare de 5 kW?

Factori care afecteaza eficienta panourilor solare

Cat produce un sistem fotovoltaic de 5 Kw sumar 

 Stii ca isi poti reduce facturile si iti poti face casa mai eficienta din punct de vedere energetic prin instalarea unui sistem de panouri solare de 5 kW? Un sistem solar de 5 kW este potrivit pentru casele mai mari care gazduiesc 4 sau mai multe persoane.

Panourile solare in general au cunoscut o scadere a pretului in ultimii ani, deoarece concurenta dintre instalatorii de panouri solare a crescut atat pe piata din Romania, cat si la nivel mondial. Acesta este rezultatul mai multor factori, inclusiv subventiile si numarul tot mai mare de producatori de panouri solare.

Aceste sisteme solare de 5 kW sunt unul dintre cele mai comune sisteme solare, deoarece raportul ideal pret/putere de iesire al sistemului este incredibil de benefic.

cat produce un siste fotovoltaic de 5kw

Cat costa un sistem de panouri solare de 5 kW?

Costul panourilor solare devine mai scump pe masura ce dimensiunea si productia sistemului cresc. Exista o gama larga de preturi si calitate a sistemelor de panouri solare. Un sistem solar de 5 kW pe piata din Romania variaza ca pret de la 6.000 de Euro la 7.000 de Euro. Pretul unei instalatii de sistem solar de 5kW variaza si el, in functie de instalatorul ales.

Sunt firme care nu cer o firma autorizata pentru instalarea unui astfel de sistem, oferind clientului un manual de instructiuni care sa il ajute sa isi monteze singur sistemul fotovoltaic, acest lucru scutind clientul de o cheltuiala in plus.

Atunci cand se calculeaza costul total al unui sistem solar de 5 kW, trebuie luati in considerare urmatorii factori:

  • Costul de instalare de catre un instalator certificat
  • Costul sistemului
  • Costul de intretinere (acestea sunt mici)

Cata energie produce un sistem de panouri solare de 5 kW?

Un sistem de panouri solare de 5 kW genereaza aproximativ 20 kWh intr-o zi buna cu soare si se genereaza aproximativ 4.500 kWh de energie electrica pe tot parcursul anului. Puterea reala generata va depinde de diversi factori precum locatia, performanta echipamentului si instalatia. Puterea produsa de o unitate de 5 kW o face un sistem suficient pentru a raspunde nevoilor unei gospodarii mari.

Dimensiunea unui sistem va determina de cate panouri ai nevoie. Un sistem solar de 5 kW poate fi configurat cu pana la  10 de panouri solare, presupunand ca panourile au o capacitate de 280 de wati. Dimensiunea fiecarui panou  fotovoltaic va fi de aproximativ 1,9 m x 1 m, deci este nevoie de cel putin 20 m² de spatiu pe acoperis pentru a se potrivi nevoilor de spatiu ale acestui sistem.

Factori care afecteaza eficienta panourilor solare

Desi poti obtine o estimare aproximativa a puterii de iesire a unui sistem de panouri solare de 5 kW, ar trebui sa retii ca exista mai multi factori care vor afecta inevitabil eficienta panoului solar. De exemplu:

  • Locatia geografica a panoului solar: aceasta afecteaza iradierea solara zilnica si defineste puterea potentiala a sistemului.
  • Panoul solar trebuie amplasat acolo unde este cea mai mare lumina solara in contact cu sistemul. In caz contrar, umbra poate reduce substantial puterea de iesire.
  • Orientarea si unghiul de inclinare a panoului solar de 5 kW sunt, de asemenea, importante. In cele din urma, totul tine de cat de intens poate lovi soarele pe panouri!
  • Performanta si caracteristicile componentelor individuale pot fi, de asemenea, semnificative, deoarece nu toate marcile ofera aceeasi eficienta energetica.

Cat produce un sistem fotovoltaic de 5 Kw sumar

Urmariti si panoul solar, astfel incat sa nu fie obstructionat de frunzis, zapada, praf sau orice altceva care poate interfera cu expunerea la lumina soarelui. Un sistem de 5 kW este o alegere ideala daca intentionezi sa instalezi un sistem de stocare cu baterii solare in viitor.

 

Articolul anterior
Urmatorul articol
Inapoi la PEDAVO BLOG