Program sarbatori 1-6 MAI - CallCenter Inchis

Cos cumparaturi

Cosul este momentan gol

Cum îți transformi magazia într-un spațiu organizat pentru unelte?

Cum îți transformi magazia într-un spațiu organizat pentru unelte?

Magazia este de obicei spațiul în care depozitezi toate vechiturile sau lucrurile de care nu ai nevoie în fiecare zi, așa că, de cele mai multe ori, aici domnește dezordinea. Astăzi te vom învăța cum să îți transformi magazia în acel spațiu organizat în care fiecare unealtă sau sculă are locul ei.

Sfaturi de organizare a uneltelor

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să golești magazia și să construiești rafturi, multe rafturi. Optează pentru o organizare pe verticală pentru a-ți fi mai ușor și pregătește multe cutii pentru a depozita uneltele pe categorii. Urmează partea cea mai importantă – organizarea sculelor pentru a le găsi rapid atunci când ai nevoie de ele. Iată câteva idei în acest sens:

  • Uneltele pe care le folosești cât mai des depozitează-le într-un loc aproape de ușă – poți folosi chiar și o bucată din perete pentru a le organiza cât mai bine
  • Uneltele pe care nu le folosești decât ocazional le poți depozita pe rafturile de sus pentru a nu te încurca
  • Organizează sculele în funcție de mărimea lor – cele de dimensiuni mici merg în cutii, cele masive pot avea un loc dedicat în magazie
  • Separă materialele ce conțin substanțele inflamabile – depozitează-le într-un loc cât mai ferit
  • Ai grijă la materialele din care sunt confecționate uneltele – cele din plastic vor fi depozitate separat de cele electrice (aceste unele se recomandă a fi depozitate într-un recipient ce le protejează de umiditate)

Recipiente de depozitare a uneltelor

Există pe piață atât de multe recipiente și posibilități de depozitare a uneltelor încât nu ai cum să nu reușești o transformare remarcabilă. Înainte însă de a te apuca să cumperi tot felul de rafturi și cutii, ia o ruletă și o bucată de hârtie și vezi care este dimensiunea spațiului de care dispui. Dacă ai o magazie de mari dimensiuni, atunci poți depozita uneltele mari, cum ar fi mașina de tuns iarba într-o parte a spațiului, iar restul spațiului să îl folosești cât mai eficient prin proiectarea unor rafturi la diferite dimensiuni, în funcție de scule. Îți recomandăm să iei în considerare rafturile ajustabile – uneori, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg și s-ar putea să te trezești că rafturile comandate ocupă mult spațiu și nici nu asigură depozitarea tuturor uneltelor.

Alege rafturi realizate din materiale rezistente, chiar dacă la prima vedere par mai scumpe. O astfel de investiție îți poate folosi o viață întreagă. Te poți orienta către organizatoarele speciale pentru unelte sau poți refoli cutii pe care le ai deja în magazine pentru a depozita anumite obiecte. Nu în ultimul rând, etichetează cutiile pentru a găsi cât mai repede uneltele de care ai nevoie.

Transformarea magaziei într-un spațiu util pentru organizarea uneltelor este o activitate plăcută, mai ales dacă îți place să meșteșugărești. Spre exemplu, unii bărbați fac din magazie un adevărat sanctuar în care se retrag pentru a repara diverse obiecte sau a recondiționa obiecte de mobilier. Tu ce plănuiești să faci cu magazia ta?

Articolul anterior
Urmatorul articol
Inapoi la PEDAVO BLOG